Hoe schuurt u vloeren in Eindhoven zonder schade

Hoe schuurt u vloeren in Eindhoven zonder schade

Vloer schuren Eindhoven

Vloeren schuren is een van de meest voorkomende onderhoudstaken in huis. Het is ook een van de lastigste. Bij het schuren worden kleine deeltjes zand van slechte kwaliteit met hoge snelheid tegen een hard oppervlak geblazen. Het resultaat: kleine korreldeeltjes die in uw vloer uithollen, krassen en littekens veroorzaken. U kunt het beste een vakman zoeken die het werk voor u doet – of op zijn minst vragen om niet te schuren als er een kans is dat u zichzelf die extra kosten kunt besparen. Maar hoe weet u of het überhaupt nodig is?

Test de vloer.

Sommige van de beste vloerenfabrikanten in Eindhoven stellen professionele schuurdiensten beschikbaar, maar voor degenen die niet het budget hebben voor hun beste, zijn dit de beste tips om de vloer te testen. Als u niet zeker weet of uw vloeren klaar zijn voor het schuurpapier, kijk dan eens naar de nerfrichting. Als de nerf meer naar links wijst, zal het schuurpapier uw vloeren sneller afslijten dan wanneer het direct in de ondervloer zou gaan.

Dit zal ook bepalen hoe lang het zal duren om uw project te voltooien. Als uw vloer klaar is om te worden gelegd, maar u er zeker van wilt zijn dat deze niet te snel afslijt, kunt u een stuk stijf karton gebruiken om de rand van het schuurplateau af te lijnen voordat u begint. Naarmate uw vloer ruwer wordt, zult u meer druk moeten uitoefenen om beschadiging van het karton te voorkomen. Zorg ervoor dat u niet te veel schuurt, want dat kan uw vloer dof maken en ook scheuren en splinters veroorzaken. Gebruik uw gezond verstand bij het schuren en zorg ervoor dat u niet te veel druk uitoefent. Als u eenmaal weet hoeveel er geschuurd moet worden, experimenteer dan met het schuren van uw eigen vloer in plaats van een beroep te doen op een professionele service.

Schuur niet te hard.

Veel mensen denken dat te hard schuren hun vloerplanken zal doen slijten. Dit is niet het geval! Het gaat er vooral om dat de schuurband niet te snel ronddraait. Een snelle draai van de schuurband zal uw vloer wegslijten en een grote wolk fijn zand genereren die zich zal afzetten op uw muren, meubels en andere moeilijk bereikbare plaatsen.

De enige manier om dit te voorkomen is een band te gebruiken met kleinere tanden en een langzamere rotatiesnelheid. Een andere tip is om een slijpmachine te gebruiken op eenSpeed betonmix. De tanden op het slijpgereedschap zullen uw betonmix tijdens het mengen wegslijten, maar het resultaat zal een schuurpapierachtig poeder zijn dat uw vloer niet zal beschadigen. Als alternatief kunt u een luchtaangedreven slijper gebruiken die is uitgerust met een houten handvat om u het leven gemakkelijker te maken.

Bescherm uw vloer.

Een van de beste manieren om uw vloer te beschermen is het gebruik van een resistieve barrière. Een resistieve barrière is een laag aarde, houtspaanders, zaagsel of ander inert materiaal dat wordt ingeklemd tussen twee platen beton of hardhout. Dit werkt zowel als een fysieke bescherming en als een chemische barrière.

De chemische barrière houdt schadelijke bacteriën en bacterie-achtige organismen buiten, terwijl de fysieke barrière de hoeveelheid vocht vermindert die in uw huis terechtkomt. Het is belangrijk om uw vloer in goede conditie te houden, maar vooral tijdens nat weer. Als u hardnekkige waterplekken in uw huishouden hebt, kan het nodig zijn vaker een laagje aan te brengen. In de winter, wanneer het water op het hardhout stroomt, wilt u niet dat het water lange tijd in het beton blijft staan. Een goede vuistregel is om uw vloer eens per maand te coaten om waterabsorptie te voorkomen.