Hoe onderhoudt u uw ramen en kozijnen

Hoe onderhoudt u uw ramen en kozijnen

Rolluiken schoonmaken

Uw ramen kunnen na verloop van tijd in waarde verminderen – vooral als uw ramen oud zijn of als ze niet regelmatig worden schoongemaakt. Dit artikel helpt u de levensduur en kwaliteit van uw ramen en kozijnen te verlengen. Probleemplekken die te klein zijn om te zien, kunnen zelfs aan het licht komen als ze lang genoeg met rust worden gelaten.

Verzorg uw ramen en kozijnen

1. Reinig en verwijder al het losse vuil en stof

De gemakkelijkste manier is met behulp van een zachte bezem, terwijl ramen kunnen worden gespoeld met water met een oplossing bestaande uit limoensap, biologisch afbreekbare zeep, een scheutje citroensap en azijn. Ook eventuele schimmelproblemen kunnen wij snel, eenvoudig en zonder chemische toepassing verhelpen.

2. MD verven

 

Tinten

Als u niet van het uiterlijk van "nieuwe" ramen houdt, dan is raam tinting een zeer effectieve en praktisch formule oplossing. Het is een medium van kleur overdracht en biedt een hoge mechanische bescherming. Het tinten is ook een geweldige manier om uw huis te beschermen tegen schadelijke ultraviolette stralen. U kunt kiezen uit een verscheidenheid van stijlen, waaronder ondoorzichtig, semi-ondoorzichtig, en volledig dekkende tinting. Bovendien is het heel eenvoudig schoon te maken. Gebruik gewoon een zachte afgeveegde fietsdoek of een willekeurige spons.

3. Vinyl omwikkeling

Wordt gebruikt om een goede afdichting te garanderen. De vinyl wrap sluit het glas en de kozijnen af tegen vocht. Dit maakt de kozijnen lekvrij, UPVC ramen zijn ontworpen om zeer duurzaam te zijn.

4. Corrosiebestendig – zelfs in de buitenlucht

Veel eerlijke weersomstandigheden kunnen schade veroorzaken aan uw ramen. Uw ramen kunnen worden beschadigd door hoge UV-stralen, regen of water, extreme hitte, hagel, sterke wind en vaartuigen.

5. Warme en koude plekken

Controleer altijd tussen de ruiten, er zit veel isolatie in het glas. Als u een warme of koude plek vindt, doe dan een kleine hoeveelheid paraffine-olie op een scotch tape en breng een kleine hoeveelheid aan op de warme plek. Wacht maximaal een uur en controleer of het vet is gaan werken. Zo ja, gebruik dan een natte doek of spons. Zo niet, dan herhaalt u het proces tot de vlek is verdwenen.

6. Vlekken en watervlekken

Deze vlekken worden meestal veroorzaakt door corrosie als gevolg van weersinvloeden. Ze kunnen ook leiden tot andere problemen, zoals ophoping van bacteriën na verloop van tijd. U kunt de plek schoonmaken met een katoenen doek en een oplossing van afwasmiddel. Schrob de raamkozijnen niet.

7. Kozijnschade

Overweeg de ramen te vervangen als ze gebarsten of verbogen zijn.

8. Beveiliging en veiligheid

Als de ramen richels hebben, zorg er dan voor dat deze zo snel mogelijk worden gerepareerd. Als u er niet op kunt staan, wilt u dat iemand ze voor u mooi maakt!

 

Top conditie 

Door deze acht eenvoudige tips op te volgen kunt u ervoor zorgen dat uw ramen en kozijnen altijd in tip top conditie zijn en er geweldig uitzien. Vergeet niet dat ramen een gedoe kunnen zijn, en hoe meer u moet onderhouden, hoe meer tijd en geld u zult uitgeven. Geniet van uw reflecterende, heldere, frisse glas en van uw huis!